
Tibar Bay Port Port PPP

Clarifications on prequalification documents

# Questions Answers

1.

in Annex 4, 

Clause 2.1?

Intangible assets will be defined as per the IFRS 

definition of 'intangible assets' and will be 

excluded from the computation of net worth. 

However, an intangible asset that relates 

specifically to a 'concession right', may be included 

in the calculation

1. where such a 'concession right' is recognized as 

an intangible asset under Interpretation 12 

(Service Concession Arrangements) [IFRIC 12], and

2. relevant information in the audited financial 

statements disclose the valuation of the 

'concession right'. 

Revised definition of Net Worth

Net worth = (paid-up share capital) plus
(reserves) plus (concession right) minus
(revaluation reserves) minus (intangible assets 
excluding concession right) minus
(miscellaneous expenditures to the extent not 
written off and losses carried forward)."

2. Is a prospective bidder (or where the 

prospective bidder is a consortium, the Lead 

member) permitted to submit details of its 

parent company (as defined is Clause 5.3) as 

evidence satisfying the technical and financial 

criteria set out in Annex 4?

It is possible for a prospective bidder to provide 

details of its parent company as evidence

satisfying Annex 4, provided that the parent

owns the majority of the voting 

securities and a has a majority representation  in 

the Board of the prospective bidder as set out in 

Clause 5.3

3. Is it mandatory that a prospective bidder 

have O&M experience as outlined in Annex 4, 

Clause 1.2?

It is not possible to relax this condition as the O&M 

experience of a port operator is considered critical 

to the successful operations of a port project.


